30 czerwca 2011
28 czerwca 2011
24 czerwca 2011
Tajskie curry z wieprzowiny z kurkumą
Letni, zapracowany czas i sezon na młode warzywa, które najprzyjemniej jeść na surowo. Dlatego do głowy uderzyło mi tajskie curry, które wymaga tylko mięsa, przypraw i mleka kokosowego; błyskawiczne przygotowanie genialnie wykorzystuje walory delikatnej, szlachetnej polędwiczki wieprzowej. Wszystko, co potrzebne, czekało w spiżarni, a akcja była krótka. Polecam z ryżem i misą świeżej, sezonowej zieleni. Przepis pochodzi z „Łatwej kuchni tajskiej” Ken'a Hom'a.
17 czerwca 2011
13 czerwca 2011
Drożdżowe rogaliki z serem
Są sprężyste, puszyste, bogate, aromatyczne. Ciasto ze śmietanką jest odpowiednie dla kwaskowatego nadzienia z białego sera. I przysięgam, nie sporządzałam przepisu pod biurokratyczne dyktando: kiedy zaczęłam spisywać proporcje, zdumiona zauważyłam pewną prawidłowość. To musi być przeznaczenie. Trio rogaliki.
7 czerwca 2011
Subskrybuj:
Posty (Atom)